شنبه 3 آذر 1403

رشد تیراژ 133 هزار دستگاهی و صرفه‌جویی 2 هزار و 100 میلیارد تومان با تولید عبور مستقیم برای ایران خودرو رقم خورد

رشد تیراژ 133 هزار دستگاهی و صرفه‌جویی 2 هزار و 100 میلیارد تومان با تولید عبور مستقیم برای ایران خودرو رقم خورد
  تاريخ:بيست و دوم آذر 1401 ساعت 14:08   |     کد : 272225   |     مشاهده: 658
به گزارش صنعت نیوز، مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو در نشست تبیین فرصت‌های اقتصادی عبور مستقیم تولید در صنعت خودرو در محل سالن همایش‌های ساپکو در خصوص دستاوردهای این شرکت از اجرای سیاست تولید خودروی کامل به بیش از 2 هزار میلیارد تومان صرفه جویی مالی و رشد 133 هزار دستگاهی از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره کرد.
به گزارش صنعت نیوز، مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو در نشست تبیین فرصت‌های اقتصادی عبور مستقیم تولید در صنعت خودرو در محل سالن همایش‌های ساپکو در خصوص دستاوردهای این شرکت از اجرای سیاست تولید خودروی کامل به بیش از 2 هزار میلیارد تومان صرفه جویی مالی و رشد 133 هزار دستگاهی از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره کرد.

مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو در نشست تبیین فرصت‌های اقتصادی عبور مستقیم تولید در صنعت خودرو در محل سالن همایش‌های ساپکو در خصوص فلسفه برگزاری این نشست به تبیین دستاوردهای حاصل از اقدامات انجام شده در گروه صنعتی ایران خودرو به ویژه اجرای تولید عبور مستقیم و شناخت نقاط ضعف و قوت برنامه‌های این شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: کیفیت خودرو و دپوی خودروهای ناقص در پارکینگ خودروسازان دو موضوعی بود که سال گذشته گریبانگیر ایران خودرو و صنعت خودروی کشور بود.

وی با اشاره به وجود حدود 180 هزار خودروی ناقص در کف پارکینگ دو شرکت ایران خودرو و سایپا در سال گذشته افزود: ایران خودرو در عین حال که برای پیاده‌سازی پروژه‌ها، از برنامه‌ و سیاست‌های از پیش تعیین شده برخوردار بود، برای رهایی از این دو معضل راهکار تولید خودروی کامل را در دستور کار خود قرار داد.

مدیرعامل ایران خودرو گفت: با توجه به آمار تولید ایران خودرو در سال 1400 مبنی بر 471 هزار و 400 دستگاه خودرو شامل تولید مکانیکی و ناقص، بدون لحاظ خودروهای ناقص، تولید کامل این شرکت در سال گذشته، حدود 15 هزار و 800 دستگاه کمتر خواهد بود.

خطیبی احتساب خودروهای ناقص را در شمار آمار تولید اشتباه دانست و معتقد است: این دسته از خودروهای ناقص کالای در جریان ساخت محسوب می‌شوند.

وی عواید اقتصادی و ارتقای کیفیت را از نتایج حاصل از تولید کامل برشمرد و گفت: در این راستا، چند مرحله پروژه تعریف شد و از 31 اردیبهشت 1401، 100 درصد محصولات ایران خودرو به شکل کامل به تولید رسید که نتیجه همگرایی و هم‌افزایی مجموعه صنعت خودروسازی و شبکه تامین قطعه‌سازی است.

مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به اهمیت این موضوع که امروز به تولید خودروی کامل و ثبات نسبی در تیراژ دست یافته‌ایم، در ادامه افزود: در سال‌های گذشته به ویژه در سال 90 که تیراژ بالایی از خودرو در ایران خودرو به تولید رسید نصف و شاید بیش از نصف تولیدات سی‌کی‌دی بودند و اما در طی تمام سال‌های فعالیت این شرکت، تیراژ تولید برای خودروهای ساخت داخل به میزان سال جاری نبوده و کمتر از 5 درصد تولید در سال جاری تولید سی کی دی برای خودروی هایما است.

خطیبی با تصریح بر اینکه بیش از 95 درصد تولیدات سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را محصولات ساخت داخل دربرمی‌گیرد، عنوان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 133 هزار دستگاه افزایش تولید نسبت به سال گذشته محقق شده است.

وی به برنامه جشهی ایران خودرو در تولید برای سه ماه پایانی سال اشاره کرد که نیازمند آمادگی شبکه تامین است، گفت: از فصل پاییز تیراژ تولید به مراتب بیشتر بوده و تولید با تیراژ بالا همراه با ثبات نسبی در جریان است و علاوه بر آن تولید کامل در حال انجام است.

مدیرعامل ایران خودرو دستاورد تولید کامل در این شرکت را بیش از 2 هزار میلیارد تومان بر اساس گزارش معاونت مالی و اقتصادی ایران خودرو اعلام کرد و در خصوص پروژه‌های کیفی این شرکت اذعان داشت: پروژه کیفیت ایران خودرو بیش از 25 درصد از نمرات منفی کیفیت تولیدات خودرویی این شرکت کاسته است.

خطیبی شناسایی گلوگاه‌‌های تولید را از دیگر دستاورهای تولید خودروی کامل و دستیابی به عبور مستقیم برشمرد و تصریح کرد: در نتیجه تولید عبور مستقیم، خلاء‌ها و کاستی‌های این شرکت در حوزه تامین قطعات شفاف شد که به شناخت نقاط ضعف و لزوم سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها کمک کرد و این امر مهم به معنای فراهم شدن مقدمات رشد و توسعه صنعتی در کشور است.

وی در ادامه بیان کرد: اگر نیاز امروز صنعت خودروسازی کشور پرداختن به موضوعاتی همچون تولید مستقیم است، می‌بایست در شبکه تامین افزایش ظرفیت داشته باشیم و انبارش کالا و قطعات مصرفی یکی از الزاماتی است که تاکنون به این مهم دست نیافته‌ایم.

مدیرعامل ایران خودرو در خصوص برخی اظهارات که بیان می‌دارد تولید عبور مستقیم به افزایش قیمت تمام شده منجر شده است، تاکید کرد: نتایج رصدها نشان می‌دهد افزایش قیمت تمام شده به واسطه تولید خودروی کامل اتفاق نیفتاده است. ضمن اینکه اگر به عنوان مثال اگر در حوزه تامین چیپ‌ست‌ها با افزایش قیمت مواد اولیه مواجه بوده‌ایم اما در مقابل بیش از 2 هزار و 100 میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌های مالی، عدم تعویض تایر و افت رنگ خودرو و از این قبیل موضوعات حاصل شده است.

خطیبی افزود: وظیفه اصلی، تولید خودروی کامل و باکیفیت و تحویل محصول با این ویژگی‌ها به سازمان فروش است.

وی عنوان داشت: شاید یکی از پرسش‌های مطرح در اذهان کارشناسان و برخی از سازمان‎ها این باشد که به چه دلیل تولید خودروی کامل در زمانی زودتر و قبل از تحریم‌ها انجام نشد. تولید خودروی کامل حتی در زمان تحریم‌های کنونی از 31 اردیبهشت سال جاری آغاز شده که می‌توانست در سال‌های گذشته در دستور کار خودروسازان به مراتب با هزینه اقتصادی کمتر قرار بگیرد. تولید عبور مستقیم خیر مطلق است.

مدیرعامل ایران خودرو در پایان خاطرنشان کرد: سهم هزینه مالی در ساختار قیمت تمام شده محصولات ایران خودرو 5 درصد، سرانه تولید ایران خودرو به ازای هر نفر نیروی انسانی در سال جاری 28 تا 30 دستگاه بوده و سهم هزینه نیروی انسانی در ساختار قیمت تمام شده ایران خودرو 9.1 است.

http://new.sanatnews.ir/News/1/272225
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است