يک شنبه 4 آذر 1403

تولید جاذبی از ترکیب لجن و ضایعات نیشکر

تولید جاذبی از ترکیب لجن و ضایعات نیشکر
  تاريخ:نوزدهم شهريور 1401 ساعت 11:12   |     کد : 269714   |     مشاهده: 1009
به گزارش صنعت نیوز، محققان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه راهکاری برای تصفیه آب و پساب با استفاده از جاذبی ساخته شده از لجن و ضایعات نیشکر شدند.
به گزارش صنعت نیوز، محققان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه راهکاری برای تصفیه آب و پساب با استفاده از جاذبی ساخته شده از لجن و ضایعات نیشکر شدند.

دانش آموخته دکترای این دانشگاه و مجری طرح «تولید جاذب بهینه از ترکیب لجن و ضایعات نیشکر در فرآیند کربن سازی حرارتی در محیط مایع برای حذف یون سرب» گفت: با توجه به مشکلات کشور برای تامین پایدار منابع آب و همچنین مدیریت ضایعات زیست محیطی طری را دراین زمینه اجرا کردیم.

محمد ابراهیم ملول افزود: در این پژوهش دو ضایعه زیست محیطی لجن و باقیمانده نیشکر با بهره گیری از روش کربن سازی حرارتی در محیط آبی تبدیل به محصولی با ارزش برای تصفیه آب شده است.

وی با بیان اینکه از نتایج تحقیق در صنعت و فناوری می‌توان استفاده کرد، افزود: یکی از بزرگ‌ترین معضلات تصفیه خانه‌های فاضلاب مدیریت لجن مازاد است و لجن مازاد در تصفیه خانه‌های موجود در کشور به طور پایدار مدیریت نمی‌شوند.

آقای ملول اضافه کرد: در این پژوهش علاوه بر آنکه راهکاری جامع و پایدار برای مدیریت لجن مازاد ارائه می‌شود محصولی با ارزش (جاذب) تولید شده است که در تصفیه آب و پساب کاربرد گسترده‌ای دارد.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: سعی داریم فرآیند تولید جاذب در مقیاس نیمه صنعتی ادامه یابد و حذف سایر آلاینده‌ها در محیط واقعی مورد بررسی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه در سایر کشور‌ها نیز از این روش برای حذف ضایعات و تولید جاذب بهره گرفته می‌شود، گفت: استفاده از ترکیب دو زیست توده و مطالعه شرایط بهتر برای اولین بار در دنیادر این پژوهش انجام شده است.

این محقق با اشاره به مزیت رقابتی طرح گفت: نسبت به سایر روش‌های تولید جاذب، این روش می‌تواند در دمای پایین‌تر و بدون نیاز به پیش فرآوری ماده اولیه (خشک کردن) انجام شود و بنابراین هزینه‌های تولید جاذب پایین‌تر خواهد بود. همچنین برای فعال سازی جاذب از روش فعال سازی شیمیایی سرد بهره گرفته شده است که با محیط زیست سازگارتر است.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، حذف و مدیریت ضایعات زیست محیطی، جداسازی طیف وسیعی از آلاینده در محیط آبی (تصفیه آب و فاضلاب در صنایع گوناگون) را ازجمله کاربردهای این طرح دانست.

این طرح با راهنمایی دکتر مصطفی کشاورز مروجی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مشاروه دکتر جلال شایگان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به سرانجام رسیده است.

http://new.sanatnews.ir/News//269714
Share

تولید جاذبی از ترکیب لجن و ضایعات نیشکر
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است