آلمان به سوی اجباری شدن خدمت نظامی حرکت می‌کند
تاريخ : چهارم خرداد 1404 ساعت 10:05   کد : 303443
وزیر دفاع آلمان گفته است که اگر در بحبوحه تنش‌های فزاینده با مسکو، افراد کافی داوطلبانه به ارتش نپیوندند، آلمان ممکن است مجبور شود خدمت اجباری سربازی را از اوایل سال آینده احیا کند.

به گزارش ایسنا، برلین در سال ۲۰۱۱ خدمت اجباری سربازی را لغو کرد، اما اخیراً در مورد بازگرداندن آن تجدید نظر کرده است.

مسکو همواره گمانه‌زنی‌ها در مورد هرگونه قصد حمله به کشورهای ناتو را «مزخرف» خوانده و غرب را به تلاش برای ترساندن جمعیت اتحادیه اروپا و توجیه افزایش بودجه‌های نظامی متهم کرده است.

«فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان و شرکای ائتلافی او پیش از این در مورد معرفی مجدد «مدل سوئدی» که ترکیبی از خدمت اجباری گزینشی و داوطلبانه است، به تفاهم رسیده‌اند. «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان در مصاحبه‌ای با فرانکفورتر آلگماینه گفت که آنها اکنون در تلاشند تا پایان سال لایحه جدیدی را تصویب کنند.

پیستوریوس اظهار داشت: «مدل ما در ابتدا مبتنی بر مشارکت داوطلبانه است. اگر زمانی فرا برسد که ظرفیت بیشتری نسبت به ثبت‌نام‌های داوطلبانه داشته باشیم، ممکن است تصمیم بگیریم که آن را اجباری کنیم. این نقشه راه است.»

صدراعظم آلمان اوایل این ماه، تنها چند روز پس از آنکه جهان هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی در جنگ جهانی دوم را گرامی داشت، قصد خود را برای تبدیل ارتش آلمان به «قوی‌ترین ارتش» در این قاره اعلام کرد. مرتس گفت: «دولت فدرال تمام منابع مالی مورد نیاز ارتش آلمان برای تبدیل شدن به قوی‌ترین ارتش متعارف در اروپا را فراهم خواهد کرد. دوستان و شرکای ما این را از ما انتظار دارند - و در واقع، آنها خواستار آن هستند.»

دی ولت هفته گذشته گزارش داد که ناتو از برلین می‌خواهد نیروهای نظامی خود را به طور قابل توجهی گسترش دهد و خاطرنشان کرد که مقامات معتقدند این کشور - که از قبل با نرخ بالای ترک تحصیل مواجه است - برای دستیابی به اهداف پیشنهادی با مشکل مواجه خواهد شد. پیستوریوس گفت که آلمان باید قادر به بسیج نیرویی بالغ بر ۴۶۰ هزار سرباز و نیروی ذخیره، از جمله حداقل ۲۰۰ هزار نیروی فعال، باشد.

از زمان تشدید درگیری‌های اوکراین در سال ۲۰۲۲، برلین پس از نهادهای ایالات متحده و اتحادیه اروپا به یکی از بزرگترین حامیان کی‌یف تبدیل شده و سلاح‌های سنگین، از جمله تانک‌های لئوپارد 2 را در اختیار آن قرار داده است، در حالی که دخالت مستقیم در این امر را انکار می‌کند. ژنرال کارستن بروئر، رئیس ستاد دفاع آلمان، پیش از این اظهار داشت که این کشور در «منطقه خاکستری» زندگی می‌کند و باید تا سال ۲۰۲۹ برای جنگ آماده باشد.

بر اساس تحقیقات موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI)، برلین در سال ۲۰۲۴ چهارمین کشور از نظر هزینه‌های نظامی در جهان بود - پس از ایالات متحده، چین و روسیه و بالاتر از هند. در مجموع، اعضای ناتو هزینه‌های نظامی خود را به ۱.۵ تریلیون دلار افزایش داده‌اند که تقریباً یک سوم آن توسط اعضای اروپایی این بلوک تأمین شده است. در ماه مارس، کمیسیون اروپا از طرحی برای جمع‌آوری ۸۰۰ میلیارد یورو (۸۹۶ میلیارد دلار) دیگر برای «تجهیز مجدد» اتحادیه اروپا و تولید سلاح‌های بیشتر برای اوکراین رونمایی کرد. مقامات روسی گام‌هایی را که در اروپا به سمت نظامی شدن برداشته می‌شود محکوم کرده و ابراز نگرانی کرده‌اند که اتحادیه اروپا و بریتانیا به جای حمایت از ابتکارات صلح به رهبری ایالات متحده برای درگیری اوکراین، خود را برای جنگ با روسیه آماده می‌کنند.