امضای پرحاشیه
تاريخ :
بيست و هفتم ارديبهشت 1404 ساعت 10:23
|
|
کد : 303001
|
پوستر جشن امضای کتاب «سووشون» توسط نرگس آبیار و بهنوش طباطبایی با انتقادهای گستردهای همراه شد.
به گزارش ایسنا، همشهری نوشت: روز نهم نمایشگاه بینالمللی کتاب هم شلوغ بود و هم پرحاشیه و تا اینجای کار پرحرف و حدیثترین موضوع سیوششمین نمایشگاه کتاب به موضوع جشن امضای کتاب «سووشون» نوشته سیمین دانشور در غرفه انتشارات خوارزمی تعلق دارد که باعث واکنش شدید و تند بسیاری از نویسندگان، مخاطبان جدی کتاب و اهالی فرهنگ شد؛ موضوعی که با انتشار یک پوستر پرحاشیه شروع شد.
امضای بازیگر و کارگردان پای کتاب نویسنده بزرگ
روز چهارشنبه، پوستری در فضای مجازی دست بهدست میشد که روی آن عنوان «جشن امضای کتاب سووشون» توسط نرگس آبیار و بهنوش طباطبایی درج شده بود. روز پنجشنبه پس از نشست «ادبیات در قاب تصویر» که در سرای اهل قلم نمایشگاه با حضور نرگس آبیار، کارگردان سریال «سووشون»، بهنوش طباطبایی، بازیگر نقش «زری»، شیوا مقانلو و علیاصغر عزتیپاک، نویسنده و محمدرضا مقدسیان، منتقد برگزار شد، آنها در حالی در غرفه انتشارات خوارزمی حضور یافتندکه صفی طولانی از مردم برای گرفتن امضای کتاب آمده بودند. بعد از انتشار این عکسها بود که اسدالله امرایی، مترجم و روزنامهنگار در واکنش به مراسم برگزار شده، نوشت: «روزی حکیم انوری در بازار بلخ میگذشت. هنگامهای دید، پیش رفت و سری در میان کرد. مردی دید که ایستاده و قصاید انوری به نام خود میخواند و مردم او را تحسین میکردند. انوری پیش رفت و گفت: «ای مرد! این اشعار کیست که میخوانی؟» گفت: «اشعار انوری.» گفت: «تو انوری را میشناسی؟» گفت: «چه میگویی؟ انوری منم.» انوری بخندید و گفت: «شعردزد شنیده بودم، اما شاعردزد ندیده بودم؛ فقط حیف که سیمین دانشور نیست این هنگامه را ببیند. حیف سیمین دانشور، حیف انتشارات خوارزمی.»
سپس در فضای مجازی، موجی از واکنشهای تند نسبت به این اتفاق رخ داد و عده زیادی نوشتند که چرا این بدعت غلط با این جشن بنا گذاشته شده تا سلبریتیها جای نویسنده اصلی، در جشن امضای کتاب شرکت کنند. عده زیادی هم زیر پست عکسهایی که بهنوش طباطبایی در صفحه خود از این مراسم منتشر کرده بود، به این اتفاق اعتراض کرده و پرسیدهاند که چرا مهمترین اثر سیمین دانشور یعنی سووشون را امضا کرده است؛ پرسشی که طباطبایی تا لحظه تنظیم این گزارش به آن پاسخ نداده است.
پای سریال وسط است
تنها روایت متفاوت از این اتفاق فیلم ۳ثانیهای است که یکی از سایتهای خبری آن را منتشر کرده است. در روایتی از خبرگزاری ایرنا آمده است که «حمله منتقدان به نرگس آبیار و بهنوش طباطبایی و انتشارات خوارزمی بر مبنای پوستری صورت گرفت که روی آن عنوان «جشن امضای کتاب» درج شده بود. حالا مشخص شده که آن پوستر از سمت ناشر منتشر نشده و ناشی از بدسلیقگی تعدادی از عوامل سریال بوده؛ پوستری که پس از تذکر ناشر از صفحات مجازی حذف شد.» هر دوی این روایتها در حالی است که پوستر جشن امضای کتاب توسط این کارگردان و بازیگر، منتشر شده و این از قطعیت ماجرا خبر میدهد. اما مهمتر از آن واکنش بسیار منفی مردم است که عنوان کردند باید از حریم و قداست کتاب و نویسنده نگهبانی کرد و نباید اجازه داد این تولید فرهنگی هم اسیر جو تبلیغات سلبریتیها، اینفلوئنسرها و فضای مجازی شود.
|
|