موزه‌های «امیرکبیر» و «مشروطه» راه‌اندازی می‌شود
به گزارش صنعت نیوز، قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: طرح محتوایی دو موزه «امیر کبیر»و «مشروطه» با جدیت پیگیری شود تا به زودی این دو موزه معتبر و معظم به صورت رسمی راه اندازی و افتتاح شود.
تاريخ : هجدهم مرداد 1402 ساعت 13:32   کد : 281594
به گزارش صنعت نیوز، قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: طرح محتوایی دو موزه «امیر کبیر»و «مشروطه» با جدیت پیگیری شود تا به زودی این دو موزه معتبر و معظم به صورت رسمی راه اندازی و افتتاح شود.
علی دارابی روز چهارشنبه - ١٨ مرداد- در اختتامیه همایش مشروطه و آیین بازگشایی تالار برلیان در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان تهران اظهار داشت: دو کار بزرگ در یکسال اخیر در این مجموعه انجام شد «تالار یادمان امیرکبیر» و «تالار یادمان مشروطه»؛ امیدواریم که به صورت رسمی موزه معتبر و معظم امیر کبیر و مشروطه راه اندازی شود.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی ضمن بازخوانی و آسیب شناسی تاریخ نهضت مشروطه گفت: اگر بخواهیم تاریخ را ورق بزنیم و از مشروطه درس بگیریم نخست حاکمیت قانون باید در صدر جای بگیرد، اهداف کانونی مشروطه و انقلاب اسلامی حاکمیت ملی قانون بود دوم مطالبه حق رای و ایجاد مجلسی با نمایندگان پاکدشت کاربلد و متخصص راهبرد عقلایی هر هر جامعه و حکومتی است. سومین درس مشروطه برای امروز ما دوستی و دشمنی کشورها بر اساس منافع ملی است در عرصه بین‌المللی دوست و دشمن مطلق وجود ندارد.
دارابی گفت: روایت و واکاوی داستانهای تاریخی میراثی ماندگار برای امروز ما و فرزندان و آیندگان ماست. لازم دبیرخانه دایمی همایش مشروطه تشکیل شود و تاریخ و آثار دوره تاریخی قاجار مستندساری و کتابخانه این دوره راه اندازی شود.
آفرین امامی در این مراسم گفت: میان تاریخ مشروطه و کاخ گلستان قرابت عمیقی وجود دارد، قرایت فرمان آغاز بکار مجلس شورای ملی توسط مظفرالدین شاه قاجار مهمترین اتفاق تالار برلیان است ،
مدیر کاخ گلستان ضافه کرد: در مرمت تالار اصالت تالار حفظ شد، تصاویر و نقاشی‌ها را از دفاتر استخراج شد و بررسی شد، این تالار یادمان نهضت مشروطه است. همه آثار را شناسایی کردیم در اتاق مجاور چیدمان کردیم تا روایتی مستند و دقیق به مخاطب ارائه کنیم.
امامی توضیح داد: البته همه آثار را وارد تالار نکردیم مبنای چیدمان نقاشی ابوالحسن خان ثالث و برخی عکسهای عکاسخانه است.
وی افزود: همزمان با همایش مشروطه دو نمایشگاه برگزار شد، همچنین در چهار روز نشست های تخصصی و ١٨ سخنرانی انجام شد که در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
وی گفت: در حین مرمت آینه کاری و گچ بری ها متوجه دو کمد شدیم در تمام این سالها در این کمدها باز نشده بود، تخته‌ها را کنار زدیم و مجموعه کاشی‌های کف سالن که در دوره پهلوی کنده شد بود و پارکت جایگزین شده بود را یافتیم، طی ٢۴ ساعت این کاشیها را احیا و بازسازی کردیم.
محمدرضا بهزادی دبیر اجرایی همایش در این مراسم گفت: مکان رویداد ژانر جدیدی است که در جهان به آن می پردازند مکان ها علاوه بر بعد معماری بعد تاریخی در خود نهفته دارند. تهران مکان رویدادهای بینظری دارد.
وی گفت: فتحعلی شاه عمارت بلور را احداث کرد و ناصرالدین شاه عمارت برلیان را جای آن احداث کرد. در تمام عکس ها به آن «اتاق برلیان» می گفتند. شاه پس از کشته شدن در حرم عبدالعظیم در ری در همین اتاق آوردند و بر کف اتاق گذاشتند.
بهزادی توضیح داد:آیین فرمان گشایش مجلس شورای ملی در تالار برلیان بود ، یکی از مهمترین رویدادهای تاریخی در این مکان است.
در پایان این مراسم از مدیر مجموعه کاخ گلستان و برگزارکنندگان همایش مشروطه با اهدای لوح از سوی قایم مقام وزیر میراث فرهنگی قدردانی شد.