محسنی اژهای: هدف دستگاه قضایی کار تبلیغی و شعاری نیست
تاريخ :
نهم ارديبهشت 1402 ساعت 13:40
|
|
کد : 275855
|
رئیس قوه قضاییه گفت: هدف دستگاه قضایی با اقداماتی نظیر تشکیل و برگزاری جلسات قرارگاه پیگیری فرامین مقام معظم رهبری در قوه قضاییه، کار تبلیغی و شعاری نیست.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، هجدهمین جلسه قرارگاه پیگیری فرامین مقام معظم رهبری در قوه قضاییه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای و سایر مقامات عالی دستگاه قضا برگزار شد.
رئیس قوه قضاییه در جریان این جلسه پس از استماع گزارشات مسئولان بخشهای مختلف دستگاه قضایی در راستای جامه عمل پوشاندن به فرامین مقام معظم رهبری، طی سخنانی اظهار کرد: پس از صدور دستورات و فرامین از ناحیه مقام معظم رهبری در جریان جلسه تیرماه سال گذشته، قرارگاه عملیاتی پیگیری اجرای فرامین و سیاستهای معظمله در قوه قضاییه به ریاست معاون اول تشکیل شد و این قرارگاه جلسات منظمی را برای پیگیری اجرایی شدن این فرامین و سیاستها در بخشهای مختلف دستگاه قضایی برگزار گرداند؛ لهذا ضروری است جمعبندی و ارزیابی جامعی درخصوص میزان اجرایی شدن این فرامین و نقاط قوت و ضعفی که از این حیث وجود دارد، تدوین شود.
محسنی اژهای با اشاره به اهمیت مقوله پیگیری مستمر عملیاتی شدن برنامهها و سیاستهای ابلاغی، گفت: اعضای قرارگاه پیگیری فرامین مقام معظم رهبری در قوه قضاییه، باید در وهله نخست، میزان عملیاتی و اجرایی شدن این فرامین در بخشهای مختلف و ذیربط دستگاه قضا را سنجش کنند و در وهله بعدی، با جدیت و اهتمام به رفع موانع پیادهسازی این فرامین مبادرت ورزند.
محسنی اژهای با اشاره به اهتمامی که در امر برگزاری مستمر و دائمی جلسات قرارگاه پیگیری فرامین مقام معظم رهبری در قوه قضاییه، وجود دارد، تصریح کرد: یکی از جنبههای مثبت قرارگاه مذکور، جامعنگری آن نسبت به همه سیاستها، برنامهها و قوانین موجود از جمله سند تحول قضایی است؛ بدین معنا که این قرارگاه در ضمن اهتمام به پیادهسازی فرامین مقام معظم رهبری، در مقاطع مختلف به مفاد سند تحول قضایی و سایر قوانین و مقررات موجود نیز توجه و اهتمام دارد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: هدف از تشکیل قرارگاه پیگیری فرامین مقام معظم رهبری در قوه قضاییه صرفاً تدوین و ارائه گزارش مقطعی مرتبط با هفته قوه قضاییه در تیرماه پیشرو نیست؛ بلکه هدف و مقصود ما، پیگیری مستمر و دائمی پیادهسازی و عملیاتی شدن فرامین رهبر انقلاب و سایر برنامهها، سیاستها و اسناد است.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به گزارش ارائه شده مبنی بر توفیقات بدست امده در عمل به فرامین مقام معظم رهبری تاکید کرد: توفیقات و پیشرفتهای حاصله در بخشها و برنامههای مختلف دستگاه قضایی، فینفسه موضوع و امری خوشایند و مقبول است، اما باید توجه داشت که این توفیقات و پیشرفتهای برنامهمحور و بخشی، زمانی ارزشمند است که با خروجی کلی قوه قضاییه که همان گسترش و بسط عدالت اجتماعی و افزایش حس اعتماد و رضایتمندی مردم است، همراه و توأمان باشد؛ چنانچه ما در شاخصهای بخشی و برنامهمحور به توفیقاتی دست یابیم، اما آن احساس رضایت و اعتماد مطلوب در مردم نسبت به دستگاه قضایی وجود نداشته باشد، مشخص میشود که خلاء و کاستیای در مجموعه ما وجود دارد که باید درصدد رفع آن کوشا باشیم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: به موازات اقدامات تحولی، مجموع مسئولان و مدیران قوه قضاییه، در سال گذشته اهتمام زیادی به برپایی و برگزاری دیدارها و ملاقاتهای بلاواسطه و چهرهبهچهره با گروهها و قشرهای مختلف مردمی داشتند؛ عموم مراجعان به دستگاه قضایی، مراجعان دارای پروندههای خاص، تودههای مردم در نقاط مختلف کشور، نمازگزاران در مساجد، فعالان اقتصادی، گروههای نخبگانی، کنشگران رسانهای و ... در زمره آن دسته از گروهها و قشرهای مردمی بودند که طی سال گذشته با مسئولان عدلیه بدون واسطه جلسه و دیدار برگزار کردند؛ بر همین اساس باید بررسیهای دقیق به عمل آید و مشخص شود مجموع اقدامات چه میزان در اعتمادزایی و امیدآفرینی برای مردم مؤثر بوده است.
رئیس قوه قضاییه با تشریح و تبیین نظامات تشویقی و تنبیهی در سازمانها و ادارات، اظهار داشت: در بحث مقولات مرتبط با شیوههای تشویقی و تنبیهی، بحث فقط بر سر الگوهای رایج و مرسوم این حوزه نیست؛ بلکه وقتی کار و اقدام برجسته یک همکار و مدیر قضایی یا حکم و رأی قابل توجه یک قاضی، برای مردم بیان میگردد، خود این موضوع دربرگیرنده و متضمّن آثار تشویقی است.
محسنی اژهای در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما در دستگاه قضایی با اقداماتی نظیر تشکیل و برگزاری جلسات قرارگاه پیگیری فرامین مقام معظم رهبری در قوه قضاییه، کار تبلیغی و شعاری نیست؛ ما میخواهیم اقداماتی عملی را که در راستای خدمت به مردم و گسترش و بسط عدالت انجام میدهیم برای مردم تشریح کنیم و به افکار عمومی پاسخگویی داشته باشیم.
|