واردات کالا‌های مشابه معضل تولیدکنندگان داخلی
به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو گفت: در حالی که واردات کالا‌های مشابه ساخت داخل ممنوع است، اما همچنان شاهد واردات برخی کالا‌ها هستیم.
تاريخ : بيست و هفتم فروردين 1402 ساعت 10:17   کد : 275264
به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو گفت: در حالی که واردات کالا‌های مشابه ساخت داخل ممنوع است، اما همچنان شاهد واردات برخی کالا‌ها هستیم.
آقای بهزاد ظهیری با انتقاد از واردات بی رویه و خارج از سیستم با وجود تولیدات داخلی افزود: در حالی که واردات کالا‌های مشابه ساخت داخل ممنوع است، اما همچنان شاهد واردات برخی کالا‌ها هستیم و وقتی پیگیری می‌کنیم به عنوان مثال می‌گویند در قالب بسته (پکیج) سرمایه گذاری خارجی است، یا در قالب پکیج خط تولید است در حالی که اصلا ترانسفورماتور پکیج متصل نیست و من امروز می‌گویم ما توانایی طراحی و تولید انواع ترانسفورماتور، راکتور و پست‌های فشار قوی و ضعیف را داریم.
ظهیری با اشاره به توانایی جوانان ایرانی در تولید و بازسازی محصولات صنعتی، افزود: ما توانستیم ترانسفورماتور زیمنس آلمان که در جنگ آسیب دیده بود را در یک کشور خارجی بازسازی و با مهندسی معکوس تحویل دهیم.
وی به اولویت در تخصیص ارز اشاره کرد و گفت: ما یک ترانسفورماتور قدرت با ۴۰۷ تن وزن، ۱۰ متر ارتفاع و ۱۵ متر طول داریم به فرض که ما ارز برای تولید نداشته باشیم چه کسی می‌خواهد این ترانسفورماتور را در اختیار ما بگذارد، به فرض که بدهند این ترانسفور با این وزن و ابعاد چطور حمل و نقل و وارد کشور شود؟! درخواست من این است که مجموعه‌ای مانند ایران ترانسفو و صنایع زیرساختی کشور در این موضوعات دیده شوند.

هدفگذاری رشد تولید ۱۵ درصدی انواع ترانسفورماتور در کشور
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو از توانایی طراحی و تولید انواع ترانسفورماتور، راکتور و پست‌های فشار قوی و ضعیف در کشور خبر داد و گفت: رشد تولید حداقل ۱۵ درصدی در این گروه صنعتی برای سال ۱۴۰۲ هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: ابرترانسفورماتور ۳۸۵، ۴۰۰ و ۴۱۰ مگاولت آمپر، راکتور دیتیوند ۳۴۰ کیلو وار، ترانسفورماتور‌های هوشمند کم تلفات با رادمان بالا و ترانسفورماتور یکسوساز رکتیفایر و ترانسفورماتور‌های کوره فروآلیاژ برای نخستین بار در کشور با فناوری روز دنیا‏‌, اتکا به دانش بومی و توان متخصصان داخلی در جهت اقتصاد مقاومتی طراحی و تولید شده است.
ظهیری به تولید داخلی بخشی از قطعات الکتریکال و مکانیکال مورد نیاز گروه صنعتی ایران ترانسفو اشاره کرد و گفت: داخلی سازی روغن ترانسفورماتور برای نخستین بار در کشور و منطقه با تامین نیاز داخل و بازار‌های صادراتی‏‌, احداث کارخانه تولید سیم تخت لاکی تخت و گرد برای مصرف خاص ترانسفورماتور و رآکتور با فناوری روز دنیا، آغاز عملیات اجرایی تولید ورق هسته در قالب سرمایه گذاری مشترک با شرکت توسعه معادن و فلزات و با صرفه جویی ارزی حدود ۳۰۰ میلیون یورویی در سال و فرصت صادراتی چند برابری از دیگر دستاورد‌های این گروه صنعتی است.

تولید ابرترانسفورماتور ۴۱۰ مگاولت آمپر در سال ۱۴۰۱
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو ادامه داد: مقدار تولید سال ۱۴۰۱ گروه صنعتی ایران ترانسفو نزدیک به ۲۵ هزار مگاولت آمپر بوده است که در مقایسه با سال قبل از آن‏, ۷ درصد رشد داشته است و اهمیت این رشد در تولید انواع ترانسفورماتور‌های جدیدی است که برای نخستین بار در کشور تولید شده است.
ظهیری افزود: تولید ابر ترانسفورماتور ۴۱۰ مگاولت آمپر و انواع ترانسفورماتور‌های کوره و همچنین راکتور از جمله تولیدات ما در سال ۱۴۰۱ است، که آمار تولید با روش همگن سازی بیش از ۲۰ درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد داشته است.
وی اضافه کرد: ظرفیت اسمی گروه صنعتی ایران ترانسفو در تولید ترانسفورماتور ۴۰ هزار مگاولت آمپر است که نه تنها نیاز کل کشور بلکه نیاز بازار‌های صادراتی را هم تامین می‌کند.
ظهیری از استخدام ۲ هزار نیروی جدید در این گروه صنعتی خبر داد و گفت: استخدام نیرو‌های متخصص با دانش فنی زمینه ساز فروش و سود ۶ برابری از سال ۹۷ شده است.

دریافت مجوز تولید خودرو‌های برقی و ون سواری
وی با بیان اینکه ایران ترانسفو در شرایط تحریم توانسته موفقیت‌های بسیاری بدست آورد، گفت: بازسازی و نوسازی خطوط و ماشین آلات، سرمایه گذاری‌های جدید، دریافت مجوز تولید خودرو‌های برقی و ون سواری از وزارت صمت در اواخر سال گذشته و تفاهم نامه ایجاد نخستین کارخانه نوآوری برق و انرژی کشور با وزارت نیرو در زنجان از اقدامات این گروه صنعتی در دوره تحریم بوده است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو، بدتصمیمی و بی تصمیمی نظام اداری و اجرایی کشور را از چالش‌های موجود عنوان کرد و گفت: هر مدیر و کارشناس اقتصادی در بخش اقتصاد کلان هر تصمیمی می‌گیرد به طور مستقیم و غیرمستقیم بر بنگاه‌های خصوصی تاثیر می‌گذارد، زیرا به هر حال در یک اقتصاد دولتی کار می‌کنیم و اگر قهرمان بوکس جهان هم باشیم وقتی یک کارشناس اقتصاد دولتی تصمیم می‌گیرد از فعالیت می‌مانیم.

تامین ۵۰ درصد ارز مورد نیاز از محل صادرات
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو ادامه داد: این گروه صنعتی علیرغم مشکلات علی الخصوص موضوع تحریم در سال ۱۴۰۱ موفق به تامین ۴۰ درصد ارز مورد نیاز خود از طریق صادرات برای تامین مواد اولیه اصلی شده است و تامین ارز از محل صادرات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۰ درصد هدفگذاری شده است.
وی گفت: ظرفیت تولید مجموعه ایران ترانسفو زمانی به یک ششم رسیده بود که امروز این مجموعه با صادرات ۱۵ برابری، عنوان صادر کننده ممتاز ملی را داراست.
ظهیری افزود: رشد صادرات این گروه صنعتی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ از جنبه ریالی با نرخ سامانه سنا در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ بیش از ۳۴۰ درصد و نسبت به چهار سال قبل بیش از ۴۶۰۰ درصد رشد داشته است. (از ۶۱ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۲.۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱) و از جنبه ارزی رشد ۱.۰۰۰ درصدی در مقایسه با سال ۱۳۹۷ (از ۶/۵ میلیون دلار به ۷۰ میلیون دلار) داشته است.
وی به مطالبات از دولت اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر ۵ هزار میلیارد تومان از مجموعه شرکت‌های دولتی طلب داریم و استدعا داریم این موضوع در قالب تهاتر، کالایی، اوراق ویا به هر نحوی به ما برگردد.
ظهیری با تاکید بر بسیج همه منابع و امکانات کشور برای تقویت ساخت داخل گفت: ترانسفورماتور به ۳ قلم کالای اساسی شامل "تپ چنجر"، "روغن ترانسفورماتور" و "ورق هسته" لازم دارد تا ما از وابستگی ۶۰ درصدی به ۱۰ درصد برسیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو افزود: تپ چنجر با مساعدت معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور نهایی شده و در حال ساخت داخل هستیم، در بازدید آقای فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت از ایران ترانسفو زمینی برای تولید "ورق هسته" تخصیص داده شده و امیدواریم با همکاری توسعه معادن فلزات و فولاد مبارکه تولید آغاز شود و، اما در خصوص روغن ترانسفورماتور، هم اکنون ساخت داخل شده است، اما شرکت داخلی مواد اولیه در اختیار ما نمی‌گذارد و می‌گوید من باید در بورس عرضه کنم.