نرخ پایین باروری در ۱۳ استان برخوردار کشور
تاريخ :
سی ام آذر 1401 ساعت 12:25
|
|
کد : 272435
|
ایسنا/گلستان معاون مدیر کل جوانی جمعیت وزیر بهداشت با بیان اینکه فرزندآوری بیشتر از مسائل اقتصادی نیاز به فرهنگسازی دارد، گفت: گواه این مسئله نرخ پایین باروری در ۱۳ استان برخوردار کشور است.
سعید لک امروز چهارشنبه ۳۰ آذر در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: نرخ باروری در سطح کشور ۱.۶۵ است که برای رسیدن به آمار استاندارد، این شاخص باید به عدد دو و نیم برسد، همچنین در سطح استان گلستان نیز برخی از شهرستانها دارای نرخ باروری بالاتر از میانگین کشوری و برخی دیگر دارای نرخ باروری پایینتر از میانگین کشوری هستند.
وی نرخ باروری در استان گلستان را ۲.۸ اعلام کرد و متذکر شد: میطلبد در نقاطی که نرخ باروری کمتر از میانگین کشوری است تلاش بیشتری صورت بگیرد تا به هدف موردنظر دست پیدا کنیم.
معاون مدیر کل جوانی جمعیت وزیر بهداشت به قانون جوانی جمعیت و خانواده اشاره کرد و گفت: این قانون بیشتر در راستای حمایت از خانوادهها تدوین شده تا به خانوادههایی که بدون فرزند و یا تکفرزند هستند کمک شود، مطالعات انجامشده نشان میدهد والدین بدون فرزند از مشکلات عدیدهای رنج میبرند و در بین تکفرزندها هم مشکلاتی اعم از خودکشی و دیگر آسیبهای اجتماعی گریبانگیر آنها شده لذا ما بر چندفرزندی تأکید بیشتری داریم.
لک در پاسخ به این پرسش که مشکلات اقتصادی چه میزان در نرخ باروری و فرزندآوری تأثیرگذار است، پاسخ داد: در حال حاضر ۱۳ استان کشور از لحاظ رفاهی برخوردار هستند اما نرخ رشد و باروری در این استانها همچنان پایین است برای مثال در کلانشهر تهران اگر بخواهیم شمال با جنوب تهران را بررسی کنیم خواهیم دید که نرخ باروری و رشد جمعیت در شمال تهران بیشتر از جنوب تهران است و این مسئله نشان میدهد باید در امر فرزندآوری، فرهنگسازی بیشتری انجام شود و در کنار این مهم مسئولان و دستگاههای اجرایی ذیربط هم باید پای کار بیایند.
وی بابیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت قانون بسیار خوبی است، یادآور شد: این قانون برای بانوان شاغل مرخصی زایمان در نظر گرفته و حتی برای استخدام بانوان، تدریس و یا عضویت در هیئت علمی دانشگاه برنامهریزی کرده که همه این اقدامات در راستای افزایش جمعیت و رفاه خانوادهها و در نهایت رشد و اعتلای کشور در نظر گرفته شده است.
|