تولید ماست فرانسوی متوقف میشود
تاريخ :
بيست و يکم شهريور 1401 ساعت 09:24
|
|
کد : 269778
|
پاتریک فالکونیه، مدیر کارخانه یوریال اولترا فِرِش در جنوب شرقی پاریس، هشدار داد: قطع عرضه گاز به کارخانهها، به معنای عدم تولید ماست خواهد بود.
به گزارش ایسنا، فرانسه مانند بسیاری از کشورهای اروپایی در مواجهه با بحران کمبود انرژی در زمستان امسال، قصد دارد در صورت عدم وجود گاز یا برق کافی، ابتدا برق کسب و کارها را قطع کند. اما قطع انرژی یا حتی کاهش اجباری عرضه گاز یا برق به کسب و کارها، میتواند تبعات غیرمنتظره و پیامدهای اقتصادی غافلگیرکنندهای مانند توقف تولید ماسه محبوب مصرف کنندگان فرانسوی به بار بیاورد.
سرانه مصرف ماست در فرانسه بالا بوده و پس از هلند، در رتبه دوم قرار دارد. ماست فرانسوی تنها در صبحانه مصرف نمیشود و اغلب به همراه ناهار یا به عنوان یک میان وعده هم خورده میشود. اما تولید ماست، فرآیندی است که به مصرف انرژی زیادی نیاز دارد.
شیر که تحت کنترل کیفی دقیقی قرار میگیرد، توسط کامیونهای مخصوص حمل به مخازن منتقل میشود و در یگ دمای بالای مشخص، اندکی گرم میشود تا باکتری که معمولا در آن وجود دارد، از بین برود. سپس شیر پاستوریزه، آماده تبدیل به ماست یا سایر محصولات لبنی شده و پیش از ارسال به سوپرمارکتها، خنک نگه داشته میشود.
فالکونیه که مدیر انجمن نماینده ۲۲ تولیدکننده ماست در فرانسه است، به خبرگزاری فرانسه گفت:به ما گفته شده است که گاز در مقاطع خاصی در زمستان امسال قطع خواهد شد و برای ما، این مسئله واقعا جدی است. اگر عدم وجود گاز، مانع عملیات پاستوریزه شدن شود، نمیتوانیم شیر تحویل بگیریم که به معنای آن است که شیر جمع آوری نخواهد شد و این مسئله برای کشاورزان ما، مهم خواهد بود و مجبور خواهند شد شیر را دور بریزند. چنین اتفاقی ظرف مدت چند روز برای مصرف کنندگان که لبنیات خود را روزانه از سوپرمارکتها تهیه میکنند، ملموس خواهد شد. متوسط دوام محصولات ما ۳۰ روز است و ما آنها را برای فروش در روز بعد، تولید میکنیم. وی افزود: وقتی کارخانهای را تعطیل کنم، تولید متوقف میشود و فروش متوقف میشود و نمیتوانیم به مشتریانمان عرضهای داشته باشم.
کارخانه یوریال اولترا فِرِش که ۴۶۱ پرسنل دارد، بخشی از تعاونی کشاورزی اگریال است که چهار تاسیسات تولید دارد. حدود ۹۰ درصد از تولید آنها تحت برندهای خرده فروشان بزرگ در فرانسه و چند کشور اروپایی دیگر فروخته میشود.
فالکونیه از این بیم دارد که صنعت نتواند در برابر چنین اختلالاتی، دوام بیاورند.
از زمان آغاز جنگ در اوکراین، افزایش قیمت انرژی، بسته بندی و میوهها، ۲۰ درصد به هزینهها افزوده است.
این مدیر فرانسوی گفت: ما ضعیف شدهایم. تاب تحمل یک بحران دیگر با تعطیلی کارخانه را نداریم. چنین چیزی ممکن نیست.
الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه اواخر اوت، به مدیران صنعتی هشدار داد سهمیه بندی انرژی در زمستان امسال، یک ریسک جدی است و از آنها خواست فورا مصرف را کاهش دهند.
وزیران دولت، دیدار با فدراسیونهای صنعتی را درباره نحوه کاهش مصرف، آغاز کردهاند و هدف آنها، کاهش ۱۰ درصدی مصرف در دو سال آینده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، فالکونیه گفت: وی در نظر دارد از متان استفاده کند اما اجرای چنین برنامهای، پنج تا ۱۰ سال طول میکشد و امکان کاهش سریع مصرف انرژی در مدت شش ماه وجود ندارد.
|