ضرغامی: ماجرای سانسور را با خلاقیت حل کردیم
تاريخ :
دوازدهم شهريور 1401 ساعت 09:17
|
|
کد : 269518
|
زنامه شرق با عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری مصاحبه کرده است.
بخشهایی از مصاحبه را می خوانید:
*بعد از یکسری اتفاقات در انتخابات و رفتار ناصوابی که شورای نگهبان در مورد برخی از نامزدها که واقعا صلاحیت داشتند، اعمال کرد، واقعا تمایلی به امور اجرائی نداشتم.
* از سالها قبل همکاری و ارتباط مشورتی با آقای رئیسی داشتم و زمانی که ایشان از من خواستند که همکاری داشته باشم، گفتم که تنها علاقه به مشاوره دارم اما ایشان چندبار درخواست همکاری اجرائی را مطرح کردند. درنهایت من پذیرفتم و گفتم اگر این همکاری برای شما لازم است، آمادهام هرجا که شما بخواهید، همکاری کنم و بنابراین برای من فرقی نداشت که کدام بخش به من سپرده میشود و بر عهده خودشان گذاشتم.
*نگاه من به مدیریت، نگاه حل مسئله است و در این حیطه اشراف و سابقه خوبی دارم. در صداوسیما هم همین رویکرد را داشتم و نمونههای زیادی از این اقدامات را میتوانم مثال بزنم. مثلا وقتی دیدم بسیاری از فیلمها مثل تایتانیک و کینگکونگ را نمیتوانیم نشان دهیم، مسئله را با آوردن «روتوسکوپی» حل کردم و شیوههای خلاقانهای را در نمایش فیلمها ابداع کردیم که در هیچکجای دنیا نمونه آن وجود ندارد.
ضرغامی: ماجرای سانسور را با خلاقیت حل کردیم
*آباژور یکی از تکنیکهای ساده بود و روتوسکوپی ابزار حرفهای است که پوشش برای بازیگران میساخت. در دورهای کل فیلم را کنار میگذاشتند و پخش نمیشد و توجیه خودشان را هم داشتند و مثلا اسپارتاکوس 45 دقیقهای داشتیم که این وضعیت قابلقبول نبود. من این سیستم را با کمک قابلیتهای طراحی و تکنولوژی به کار گرفتیم و فیلمها را ادیت کردیم و حالا آنقدر حرفهای کار میشود که دیگر کسی متوجه نمیشود.
*کلا کسی این وزارتخانه را به حساب نمیآورد و مأموریتهای ما اصولا به رسمیت شناخته نشده است. در ادبیات بزرگان کشور در مورد همه مسائل صحبت میشود اما در مورد گردشگری بهعنوان یکی از اصلیترین مباحث نجاتبخش اقتصاد صحبتی نمیشود و اصلا بیاعتنایی خاصی وجود دارد.
* کل مراکز اقامتی ما ششهزار مورد، کل هتلها هزارو 300 مورد و کل اتاقهای اقامتی زیر 60 هزار مورد است. این در حالی است که همین چند روز قبل در امارات در یک روز 35 هتل پنجستاره افتتاح شد. باید اعتراف کرد که سرمایهگذاری رقبا و همسایگان ما نجومی است و قابل مقایسه با ما نیستند.
*در این شرایط نمیتوانیم منتظر باشیم که دولت وردی بخواند و یکشبه تعداد زیادی هتل ساخته شود اما دولت میتواند موانع را بردارد و تسهیلات بدهد.
*وقتی کانال خمیازه را راه انداختم، بعضیها گفتند در شأن شما نیست! گفتم یک کانال رسمی وجود دارد، یک کانال طنز هم خودم دارم و حرفهای حسابم را با طنز میزنم! الان هم در صفحات شخصی مواضع خودم را به شکل فان و غیررسمی یا طنز میگذارم و همه اینها روحیه خودم است.
*دو مأموریت اصلی داریم که در حال پیگیری است. اول اینکه از این جمعیت توریست که وارد میشود استفاده میکنیم تا ایران را به آنها معرفی کنیم تا با موضوع ایرانهراسی مقابله شود. برای این کار هم تلاش شده تا یک پاویون مناسب داشته باشیم و در حال حاضر ستادی فعال موضوعات را پیگیری میکند.وظیفه دیگر این است که در طول این مدت با کمک رایزنان فرهنگی و اطلاعرسانی، تماشاگرانی که از هر کجای دنیا میآیند ترغیب کنیم تا از فرصت همجواری استفاده کنند و به ایران سفر کنند! یعنی تماشاگران را تبدیل به گردشگر برای ایران کنیم و مقصد هم فقط کیش و قشم نیست و برای همه ایران تبلیغ میشود. در این شرایط ممکن است 100 تا جاسوس هم وارد کشور شود اما قرار نیست به خاطر ترس از ورود جاسوس آنقدر سخت بگیریم که کسی نتواند وارد کشور شود!
*من اهل این نیستم که اگر نماینده ای سؤال و استیضاح کند، کوتاه بیایم. چون همه اینها وظیفه قانونی مجلس است. به هیچ کس باج نمیدهم و اگر با نمایندگان ارتباط زیاد دارم و با آنها و به شکل صمیمی بدون محافظ و راننده سفر میروم، هیچ ارتباطی به تصمیم من در مورد آن استان ندارد. اگر به جمعبندی برسم، کاری را اجرا میکنم و کاری ندارم که نماینده آن شهر جزء سؤالکنندگان بوده یا نه! اگر در خمینیشهر و برخی مناطق دیگر که من تصمیمگیری را واگذار کردهام، تصمیمی گرفته میشود، هیچ ربطی به سؤال نماینده آن شهر ندارد. شایعات و موارد سطحی گفته میشود اما پاسخ من این است که سؤالات نمایندگان با جلسات مشترک و توضیح حل شده است.
* همیشه جزئی از حاکمیت و در دل آن بودهام؛ نه براندازم و نه به دنبال تضعیف حاکمیت هستم، پس اگر موضوعی را مطرح و آسیبشناسی میکنم از سر دلسوزی است. امروز هم میگویم که کار در کشور متوقف است و باید انرژی زیادی مصرف کنیم.
* دوقطبی بین ایران باستان و ایران پس از اسلام بین علما و برخی افراد مسئول بسیار جدی بود اما امروز این مسئله را من حل کردم. یکی از جاهایی که من زیر میز زدم همین موضوع بود و امروز وقتی در مورد کوروش و داریوش و کتیبههای تاریخی و... صحبت میکنم، کسی نمیگوید ضرغامی هم سکولار و طاغوتی شده است! متأسفانه از بعد از انقلاب با افرادی مواجه هستیم که با شادی و زیبایی و اصلا حتی با معماری مشکل دارند و میگویند این کارها طاغوتی است.
*(در پاسخ به این سوال که درچند سال اخیر دربرخی از شهرها مثل مشهد با یکسری اظهارات، اقدامات و محدودیتها روبهرو بودهایم .شما اثرگذاری این محدودیتها را قبول دارید و ممکن است که اعمال نفوذی در جهت اصلاح داشته باشید؟) اگر منظور شما این است که در مورد آقای علمالهدی صحبت کنم، در حال حاضر چنین برنامهای ندارم و فعلا مسئله من نیست. اما برای سیاستهای گردشگری وزارتخانه، هیچ خط قرمزی قائل نیستیم و با توجه به اینکه گردشگری و شادی و تفریح حق همه مردم است، این سیاستها را در همه کشور اعمال میکنیم و هر جایی هم مانعی باشد، مانع را برطرف میکنیم تا مردم از حقشان بهرهمند شوند.
مشهد در کنار بخش زیارتی یکی از مراکز تفریحی بزرگ کشور است و به طور میانگین افرادی که برای زیارت به مشهد میآیند، حدود دو ساعت برای زیارت میروند و باقی زمان را در بخشهای دیگر تفریحی حضور دارند. البته من به معنویت مشهد حساس هستم و معتقدم باید این فضا حفظ شود.
* هر گردشگری حواشی خودش را دارد! اروپاییها میآیند، مسئله جاسوسبودن داریم. مثلا در فلان منطقه یک عکس میاندازند، دستگیر میشوند و باید دنبال داستان را بگیریم و پیگیری کنیم. گردشگر قطری آمده رفته شکار و دستگیر شده و ماجرای خودش را دارد و عراقیها هم حواشی خودشان را دارند. درهر حالتی تلاش ما این است که مشکلات گردشگری را حل کنیم و بروز این مسائل برای گردشگران طبیعی است. اما من هنوز این مسئله اخلاقی را به عنوان موضوعی که روی عملکرد گردشگری مشهد سایه بیندازد، نمیدانم. نمیتوانم بگویم نیست، اما میگویم آن را در حدی که گردشگری مشهد را به خطر بیندازد نمیدانم.
|