رونمایی از سامانه تسهیلات فرزندآوری
به گزارش صنعت نیوز، معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت متقاضیان تسهیلات فرزندآوری پس از تکمیل مدارک، حداکثر ۴۵ روزه وام خود را دریافت می کنند.
تاريخ :
سوم شهريور 1401 ساعت 10:20
|
|
کد : 269249
|
به گزارش صنعت نیوز، معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت متقاضیان تسهیلات فرزندآوری پس از تکمیل مدارک، حداکثر ۴۵ روزه وام خود را دریافت می کنند.
معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری با ورود به سامانه بانک مرکزی می توانند ثبت نام خود را تکمیل کنند. این گزارش می افزاید با توجه به آغاز به کار محدود این سامانه در ۳۱ فروردین سال جاری، امروز بانک مرکزی با تکمیل آن از سامانه تسهیلات فرزندآوری رونمایی کرد. آقای صحابی در خصوص مدت زمان ثبت نام تا تعیین شعبه برای متقاضیان این تسهیلات تصریح کرد: متقاضیان باید وارد سامانه بانک مرکزی به آدرس «http://ve.cbi.ir» شوند و آنجا ثبت نام شان را انجام دهند، وقتی ثبت نام کردند، بانک و شعبه شان را انتخاب میکنند و به صورت فوری یک کد رهگیری را از طریق پیامک از بانک مرکزی دریافت میکنند. از آن روزی که تعیین شعبه شان تأیید شد از طریق بانک ۱۲ روز فرصت دارند به بانک مراجعه کنند و در شعبه پذیرش شوند، از آن تاریخ ۴۵ روز فرصت دارند که تکمیل مدارک کنند؛ اگر ضمانتی و یا مدارک سکونتی لازم است ارائه کنند، ۴۵ روز فرصت دارند پرونده شان را تکمیل کنند و بعد از آن تاریخ هم ۱۰ روز بانک فرصت دارد تسهیلات را به حساب متقاضی واریز کند. وی گفت: در صورت تکمیل بودن مدارک، حداکثر وام ۴۵ روزه پرداخت می شود و کسی که زودتر پرونده اش را تکمیل کند، تسهیلات را زودتر دریافت میکند.
این در حالی است که اظهارات برخی متقاضیان حاکی از آن است که این مدت بیش از چند ماه طول میکشد. معاون اعتبارات بانک مرکزی در این خصوص افزود: امروز این سامانه به طور رسمی رونمایی شد. ما از ابتدای اردیبهشت ماه، این سامانه را به صورت آزمایشی راه اندازی کردیم و به مرور زمان ایراداتی که داشت و بروز رسانیهای فنی که با توجه به نیازهای متقاضیان باید اتفاق میافتاد، این ایرادات برطرف شد، امروز همه بانکها به این سامانه وصل هستند و مسلما سرعت بیشتر خواهد شد منتها نکتهای که وجود دارد راجع به تسهیلات فرزندآوری این است که قانون گذار فرزندها و موالیدی که سال گذشته هم به دنیا آمدند در سال ۱۴۰۰ را مشمول کرده است؛ طبق آمار رسمی مرکز آمار ایران، سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار موالید داشتیم و متولدین امسال هم مشمول خواهند بود. ابتدای سال یعنی اردیبهشت ماه که این سامانه به طور آزمایشی هم راه اندازی شد، یک هجوم ثبت نامی داشتیم که به مرور این تعداد ثبت نامها روند کاهشی پیدا کرد و به همین میزان هم سرعت تسهیلات دهی بانکها هم افزایش پیدا کرد. امروز اگر بخواهیم آماری داشته باشیم از میزان تسهیلات پرداختی، از یک اردیبهشت که این سامانه به طور آزمایشی راه اندازی شده، ۲۸۵ هزار نفر به مبلغ بیش از ۱۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند که این روند ملاحظه کنیم طی ماههای گذشته سرعت بیشتری گرفته است.
آقای صحابی ادامه داد: حول و حوش، متقاضیانی که در صف دریافت تسهیلات هستند، حدود ۵۰۰ هزار نفر است که این عدد ابتدای سال خیلی زیاد بود. بانکها همکاری لازم را در کنار این که تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را هم به عهده شان بود و تأکید اداره کل بانک مرکزی این بود که این دو تسهیلات در اولویت پرداخت تسهیلات شبکه بانکی است در کنار این دارند سرعت میدهند و متقاضیان تسهیلاتشان را زودتر دریافت کنند.
وی درباره تعلل بانکها در پرداخت ها افزود: بانکها این دو تسهیلات را در کنار سایر تسهیلاتی که انجام میدهند علاوه بر وظیفه قانونی شان رسالت اجتماعی شان میدانند و میبینیم عملکرد شبکه بانکی را که هر هفته که بررسی میکنیم بهتر است، حتی راجع به تسهیلات ازدواج هم از ابتدای سال جاری تا الآن ۵۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردند، این عدد در زمان مشابه یعنی همین امروز در سال گذشته ۳۲۰ هزار میلیارد ریال بوده که این نشان میدهد شبکه بانکی این را در دستور کار قرار داده و قطعاً این سرعت افزایش پیدا خواهد کرد.
آقای صحابی درباره قانون جوانی جمعیت که یک تسهیلات جدید به نام وام ودیعه مسکن فرزند سوم در آن وجود دارد، و اینکه آیا متقاضیان برای دریافت آن هم باید در این سامانه تسهیلات فرزندآوری ثبت نام کنند، گفت: این سامانهای که امروز رونمایی شد سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری است، متقاضیان برای دریافت آن تسهیلات، مراجعه میکنند به شش بانکی که به آنها ابلاغ شده در سایت بانک مرکزی معرفی شده، آنجا مراجعه میکنند منتها آنجا نکتهای که دارد قانون گذار آن جا مشخص کرده خانوارهای فاقد مسکن میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند. شبکه بانکی در حال حاضر این ابزار را ندارد وقتی متقاضی مراجعه میکند این شعبه بانک نمیتواند تشخیص دهد که متقاضی فاقد خانه هست یا خیر که ما رایزنی داریم میکنیم، جلسات متعدد با همکارانمان در وزارت راه و شهرسازی داشتیم که این امکان را یک لینک را در اختیار این شعب قرار دهند که متقاضی که مراجعه کرد بررسی کنند، البته منتظر این لینک هم نماندیم، از بانکها خواستیم که برای این که قانون نباید زمین بماند و لازم الاجراست اکتفا کنند به این که وضعیت متقاضی را در سامانه سمات بانک مرکزی رصد کنند و اگر متقاضی تسهیلات مسکن یا جعاله فعالی نداشت، این را بیانگر این بدانند که این متقاضی فاقد مسکن است و این تسهیلات را به آنها پرداخت کنند.
|