تامین مالی آسان با توثیق الکترونیک
به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: توثیق الکترونیک برای دریافت وام تحول بزرگی را در تامین مالی خرد برای سهامداران ایجاد می‌کند.
تاريخ : بيست و نهم مرداد 1401 ساعت 12:55   کد : 269087
به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: توثیق الکترونیک برای دریافت وام تحول بزرگی را در تامین مالی خرد برای سهامداران ایجاد می‌کند.
 
محمد باغستانی جامعه هدف سامانه توثیق الکترونیکی را تمامی سهامداران برشمرد و افزود: به همین دلیل سعی کردیم این فرایند با همکاری بانک‌ها با کمترین میزان پیچیدگی ارائه شود، به طوری که افراد به سادگی یک خرید اینترنتی و تنها با استفاده از گوشی تلفن همراه خود بتوانند تسهیلات را وثیقه کنند و یک تامین مالی آسان را دریافت کنند.
 
باغستانی تصریح کرد: توثیق هوشمند یا الکترونیک، یک روش تامین مالی است که ضمن امتیازات گسترده برای سهامداران خرد، منافع ملی و کلانی برای اقتصاد کشور و ثبات بازار سرمایه خواهد داشت.
 
وی ادامه داد: مدل طراحی شده برای توثیق هوشمند سهام، به گونه‌ای است که سهامداران از سود، افزایش سرمایه و مشارکت در مجامع شرکت‌هایی که در آن سهامدار هستند، محروم نمی‌شوند. این یعنی با وجود اینکه سهم آن‌ها به عنوان وثیقه در نظر گرفته می‌شود، اما مزایای سهامداری را از دست نمی‌دهند.
 
مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اظهار داشت: در مدل کنونی توثیق هوشمند، نسبت میزان پذیرش توثیق برای تسهیلات به ارزش سهام در اختیار بانک‌ها ست. یعنی بانک‌ها مشخص می‌کنند که سقف توثیق چقدر باشد.
 
باغستانی خاطر نشان کرد: متقاضیان برای دریافت این تسهیلات باید در سامانه جامع مشتریان «سجام» ثبت نام و احراز هویت شده باشند و در ادامه باید شرایط و تعهدات مربوط به توثیق الکترونیکی سهام را حتما بپذیرند و تمام بند‌های مربوط به آن را با دقت کافی مطالعه کرده باشند تا بتوانند تسهیلات مورد نظر را دریافت کنند.
 
وی گفت: از مزایای توثیق الکترونیکی سهام و دریافت تسهیلات این است که باعث ثبات و تعادل بخشی در بازار سرمایه می‌شود به این صورت که مردم می‌توانند برای تامین مالی به جای فروش دارایی، آن را نزد بانک وثیقه، تسهیلاتی دریافت و برای امور مربوط به خود از آن استفاده کنند.
 
مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تصریح کرد: توثیق الکترونیکی سهام به عنوان یک پل ارتباطی بین بازار سهام و بازار پول ایجاد شده و در نتیجه این بانک‌ها هستند که به عنوان یکی از عوامل اصلی این فرایند ایفای نقش می‌کنند. در حال حاضر سه بانک ملی، مهر و رسالت به این فرایند ملحق شده و این امکان را در درگاه‌های خود اضافه کرده‌اند.
باغستانی افزود: شرکت سپرده گذاری مرکزی محدودیتی در خصوص ارائه این خدمات به سایر بانک‌ها ندارد و این شرکت درحال تنظیم تفاهم‌نامه‌هایی است که فهرست حقوقی تکمیل شود و پس از آن اعلام عمومی می‌شود که سایر بانک‌ها هم ملحق شوند.
 
وی اظهار کرد: به طور کلی مدیریت ریسک نماد‌های قابل توثیق در اختیار بانک‌ها ست و هر بانک می‌تواند متغیر‌های مخصوصی برای تعیین نماد‌های پر ریسک و کم ریسک مشخص کند و اساسا مدیریت ریسک نماد‌های قابل توثیق در اختیار بانک‌های مشارکت کننده در این طرح است.
 
مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی همچنین گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون عملیات توثیق بیش از ۳۵۰ هزار متقاضی برای توثیق سهام عدالت انجام و نزدیک به ۶ هزار مورد هم رفع توثیق شده که پیش‌بینی می‌شود این فاز از توثیق هوشمند با توجه به اینکه دیگر تمام سهامداران می‌توانند از آن خدمت بگیرند گسترده‌تر و با پیچیدگی‌های بیشتری انجام شود.