به گزارش صنعت نیوز، یک شرکت دانشبنیان موفق به ساخت دریچه هوشمند الکترونیکی شده که می تواند از هدررفت آب جلوگیری کند.
مسئول یک مجموعه دانش بنیان، با اشاره به محصول اتوماسیون و هوشمند سازی شبکههای انتقال آب، خاطرنشان کرد: این محصول دریچه هوشمند الکترونیکی است و پیشازاین تنها توسط دو شرکت استرالیایی و آمریکایی ساخته شد و در ایران نیز توسط شرکت آب راه صنعت کارون، تولید و در صنایع نصبشده است.
محمدصادق دیاحسین، که با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز فعالیت میکند در توضیح محصول اتوماسیون و هوشمند سازی شبکههای انتقال آب، خاطرنشان کرد: محصول ما دریچه هوشمند الکترونیکی است. طبق تعریف استاندارد، آب هوشمند به طور بالقوه یک راه حل برای مواردی از جمله تشخیص نشت، بالا بردن بازده شبکههای آبرسانی، افزایش بازده انرژی، بهبود کیفیت آب و موارد دیگر است. فناوری هوشمند آب بستری را برای استفاده کارآمدتر از فناوریهای نوظهور و تصمیم گیریهای آگاهانهتر فراهم میکند.
وی افزود: تاکنون تنها دو شرکت در جهان این محصول را میساختند و ما سومین شرکت هستیم. تنها شرکت در خاورمیانه هستیم که این تجهیزات را تولید میکند. یک شرکت استرالیایی، یک شرکت آمریکایی و ما از ۵ سال پیش تولیدکننده این دریچههای اتوماسیون شبکهها هستیم.
مدیرعامل شرکت آب راه صنعت کارون با بیان اینکه رقیب داخلی نداریم، اظهار کرد: قیمت دستگاه در ایران ۲۵۰ میلیون تومان است درحالیکه قیمت جهانیاش ۵ میلیارد تومان است. به خاطر بُعد قیمتی تا پیشازاین در کشور استقبالی از آن نشده بود. رقبای خارجی به خاطر اختلاف قیمت خیلی زیادی که با ما دارند، عملاً رقیب حساب نمیشوند.
وی استقبال از خرید و نصب این سیستم را مطلوب ندانست و گفت: شبکههای سازمان آب و برق و وزارت نیرو به خاطر جدید بودن محصول از آن استقبال نکردند و فقط با یک سازمان آب و برق در حال اجرای یک قرارداد هستیم. البته صنایع به این محصول اعتماد کردند و آن را خریداری و نصبکردهاند. برای مثال با شرکت توسعه نیشکر به مدت پنج سال همکار میکنیم و شبکههایشان تحت نظر ما است.
دیاحسین با اشاره به اینکه البته در رابطه با تعامل دانشگاه و صنعت و نیز اعتماد به دانشبنیانها مسائل مختلفی وجود دارد، اظهار کرد: در گذشته شرکتهایی به اسم دانشبنیان، بودجه دولتی دریافت کردند، اما نتوانستند بازخورد لازم را داشته باشند، چون فقط فکر میکردند که همه چیز را میدانند؛ بنابراین به مدیران دولتی حق میدهم که در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها تردید کنند.
وی افزود: وقتی ما میگوییم یک شرکت خارجی، مثلاً زیمنس، ADB یا شرکت اشنایدر، شرکتهایی هستند که در جهان امتحانشان را پس دادهاند، مدیران بدون ریسک با آنها همکاری میکنند، ولی کار کردن با ما ریسک دارد.
مدیرعامل شرکت آب راه صنعت کارون ادامه داد:، اما در برهه کنونی، دولت باید یک مقدار دست مدیران را برای ریسک کردن باز بگذارد که آنها واهمهای برای سرمایهگذاری روی شرکتهای جدید نداشته باشند و با شرکتهایی که مثل ما بازخورد داشتند و کارشان اجراشده، راحتتر تعامل کنند.
وی افزود: امسال خوشبختانه وقتی مقام معظم رهبری شعار سال را دانشبنیان گذاشتند، دست مدیران کمی باز شد و به دلیل فرمان رهبر معظم انقلاب، مستقیماً بر اقدامات و تولید محصول سرمایهگذاری میکنند.
دیاحسین در خصوص حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از این شرکت دانشبنیان گفت: دفتری در مرکز رشد در اختیار ما گذاشتند که با توجه قیمتها و تورمی که ما داریم، در اختیار گذاشتن مکان یک حمایت بسیار خوبی بود. همچنین در خصوص ترک تشریفات از ما حمایت داشتند.
وی در پایان در رابطه با مزایای شرکت در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: مشخصاً هر رویدادی و هرجایی که مدیران در آن حضور پیدا میکنند و عرضه مستقیم بهتر است تا اینکه بخواهیم تلفنی پیگیری کنیم.
گفتنی است، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلا تهران برگزار میشود و میزبان ۳ هزار شرکت دانشبنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارتآپ است.